Parkeervergunning Amsterdam Centrum

Amsterdam-Centrum is het oudste gedeelte van Amsterdam en er is daarom ook niet veel ruimte om meerdere parkeervergunningen per adres te vergeven. Het is het centrum en daarom het meest dichtbevolkte stukje van Amsterdam. Neem bijvoorbeeld het Anne Frankhuis. Dat is een monument ter nagedachtenis van het Joodse meisje Anne Frank en haar familie. Sinds 1960 een museum is het een museum en inde jaren negentig verbouwd en gerestaureerd. Onder meer het Achterhuis, waar de familie Frank tijdens de Tweede Wereldoorlog verbleef, werd volledig teruggebracht tot de originele staat. Dit trekt veel mensen aan. Veel toeristen willen weten hoe het voelt om dat Joodse meisje in de oorlog te zijn. Door naar de plek te gaan waar zij haar wereldberoemde dagboek heeft geschreven, kunnen mensen een beter beeld vormen van de situatie waarin Anne zat in de tweede wereldoorlog. Bijna elke toerist in Amsterdam gaat er wel heen. Dus als je daarnaast woont en je parkeervergunning is net verlopen, is het handig om gelijk een nieuwe aan te vragen. Het is daar immers altijd druk vanwege de toeristen. Vraagt u namelijk geen nieuwe parkeervergunning aan, dan zal de parkeerplek, die oorspronkelijk van u was, altijd bezet zijn. De toeristen zullen hun auto daar neerzetten.

Diverse stadsdelen

Amsterdam is verdeeld in een aantal stadsdelen, waarvan Amsterdam-Centrum er één is. Bovendien is Amsterdam-Centrum het oudste stadsdeel van Amsterdam. Bijna altijd bestaat een stadsdeel weer uit verschillende vergunningsgebieden, waar verschillende regels gelden voor vergunningen voor het parkeren van auto's. In Amsterdam-Centrum is dit echter niet zo (in Amsterdam-Noord en Westpoort ook niet), behalve in de Oostelijke eilanden.

Maximaal 1 parkeervergunning

In Amsterdam-Centrum is het maximale aantal parkeervergunningen één. Dit is weinig, maar aan de andere kant ook logisch. Het is namelijk het drukste gedeelte van de stad Amsterdam. Zoals natuurlijk te verwachten is, is het in Amsterdam-Centrum het duurst om een parkeervergunning te hebben. Dit komt omdat de grond hier het duurst is, er is immers weinig ruimte. U moet daarom als bewoner voor 6 maanden van €126,90 tot €211,20.

Het meest drukke, dichtebevolkte, toeristische en dus duurste stadsdeel van Amsterdam is het centrum. Hier staan bezienswaardigheden zoals het Anne Frankhuis en bijvoorbeeld de populaire coffeeshops. Omdat veel mensen hier willen wonen, het is per slot van rekening het centrum, is de grondprijs duur. Daarom is er niet veel plek om auto's te parkeren en dus is het ook maar mogelijk om één parkeervergunning per adres te verkrijgen. Meer ruimte is er simpelweg niet.