Parkeervergunning Amsterdam Oost

Tijdens evenementen in de stad is het altijd heel druk, daarom is het handig een parkeervergunning te hebben in bijvoorbeeld Amsterdam-Oost. Amsterdam-Oost, en dat met name wijken als de Indische buurt en de Transvaalse buurt, wordt toch wel een beetje gezien als een probleembuurt. Die buurten staan bijvoorbeeld ook in 'De 40 wijken van Vogelaar'. Kortom, Amsterdam Oost had een redelijk slechte naam. Nu probeert men dat te verbeteren door onder andere festivals en leuke projecten te organiseren in het stadsdeel. Zo heeft u de kans Amsterdam te herontdekken op 23 en 24 maart met 24H. De tweede editie van 24H vindt dus plaats in Amsterdam Oost en houdt in dat er 24 uur lang speciale evenementen in Amsterdam Oost te zien zijn. Onder andere veel Theaters, musea en bekende bezienswaardigheden doen mee. In deze tijd wordt het natuurlijk erg druk, want er komen veel mensen op af. Uw parkeervergunning als bewoner van Amsterdam-Oost is net verlopen. Hoe duur is dan bijvoorbeeld een nieuwe parkeervergunning? Hoeveel kunt u er dan tegelijk aanvragen?

Verschillende districten

Zoals u natuurlijk wel weet is Amsterdam in een aantal verscheidene districten. Amsterdam-Oost een voorbeeld van zo'n district. Ze zijn opgedeeld in de verschillende districten, omdat Amsterdam zo groot is en het niet overal even toeristisch is of evenveel mensen wonen. Niet overal hoeven daarom dezelfde regels te gelden wat betreft parkeervergunningen.

Amsterdam-Oost bestaat maar uit twee verschillende vergunningsgebieden, namelijk: Oost-watergraafsmeer en Zeeburg. In deze verschillende gebieden gelden dan natuurlijk ook andere regels.

Tweede vergunning

Amsterdam-Oost bestaat dus uit de vergunningsgebieden Oost-Watergraafsmeer en Zeeburg. Het is mogelijk de vergunningsgebieden een tweede parkeervergunning aan te vragen, er is immers ruimte genoeg. Wel is de prijs voor zo'n parkeervergunning redelijk hoog vergeleken met (los van het centrum) de andere stadsdelen. Het imago van dit stadsdeel was laag, maar daar is men mee bezig te veranderen: door het organiseren van onder andere evenementen als 24H.