Parkeervergunning Amsterdam West

Stel dat u net verhuisd bent van het platteland naar Amsterdam-West, dan dient u wel de regels wat betreft parkeervergunningen te kennen. Het is namelijk niet mogelijk zomaar ergens naast uw huis uw auto te parkeren. U zult bij Cition een parkeervergunning moeten aanvragen. U zult dan een vaste parkeerplek krijgen toegewezen en dat is dan de enige plek waar u uw auto gratis mag parkeren. Echter gelden niet een elk stadsdeel dezelfde regels. Welke regels heb je bijvoorbeeld in Amsterdam-West wel, maar in andere stadsdelen niet? Welke vergunningsgebieden zijn er bijvoorbeeld? En is Amsterdam-West relatief gezien duur?

Zoals u dus wel op kunt maken uit de inleiding, is Amsterdam opgedeeld in een aantal districten waaronder Amsterdam-West. In deze verschillende districten gelden weer verschillende regels. Dat ligt er aan hoe toeristisch dat bepaalde district bijvoorbeeld is en hoeveel mensen met auto's daar wonen.

Vergunninggebieden

De regio Amsterdam-West is opgedeeld in West en Nieuw-West. Amsterdam-West is opgebouwd uit de vergunningsgebieden: Oud-West, Westerpark, De Baarsjes en Bos en Lommer. Nieuw-West is opgebouwd uit: Geuzenveld-Slotermeer, Osdorp en Slotervaart.

In Westerpark, Oud-West, Bos en Lommer en De Baarsjes kunt u op één adres één vergunning aanvragen. Een aantal nieuwbouwprojecten zijn uitgezonderd voor een parkeervergunning in de verschillende vergunningsgebieden. In heel Nieuw-West kunt u op één adres twee vergunningen aanvragen. Deze mogen op naam staan van één persoon of op twee verschillende personen. U kunt ook een tweede vergunning aanvragen voor een auto met een grijs kenteken, deze hoeft niet op dezelfde naam te staan.

Het is algemeen bekend dat in Amsterdam parkeren een groot probleem is, omdat er zo weinig plekken zijn. Wilt u als bezoeker bijvoorbeeld naar de Vondelkerk in Amsterdam-West, dan is het misschien handig om alvast een parkeervergunning af te sluiten voor als u daar bent. Anders is er het probleem dat u misschien geen plek meer in de buurt kunt vinden.

Prijsverschillen parkeervergunning

Er zijn wel degelijk prijzenverschillen tussen de verschillende districten van Amsterdam. In Amsterdam-West zijn de prijzen relatief hoog vergeleken met de andere districten. Je zit niet in het centrum, maar betaalt als bewoner bijvoorbeeld toch nog €109,20 per zes maanden. In Nieuw-West is dit een stuk goedkoper: daar betaal je als bewoner over €47,86 per zes maanden.

Amsterdam is dus opgebouwd in verschillende districten. Als we inzoomen, qua parkeervergunningen natuurlijk, kunnen we Amsterdam-West verdelen in een West en een Nieuw-West deel. Deze delen bevatten hun eigen vergunningsgebieden. Het is in Amsterdam-West mogelijk maximaal één parkeervergunning aan te vragen, in Nieuw-West is het zelfs mogelijk twee aan te vragen. Ook is het wel handig als bezoeker van Amsterdam-West een parkeervergunning af te sluiten. Het is namelijk lastig parkeren in dit drukke deel van de stad. Verder kun je zien dat het in Amsterdam-West relatief gezien niet heel goed parkeren is, in Nieuw-West valt het op zich nog mee.